Mellandagor - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Hanneke Zuring - WaarBenJij.nu Mellandagor - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Hanneke Zuring - WaarBenJij.nu

Mellandagor

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

30 December 2005 | Zweden, Stockholm

De Zweden noemen de periode tussen kerst en oud&nieuw de 'mellandagor' (tussendagen). Het is een week waarin iedereen bijkomt van de zware kerstdiners, waarin slechts een derde deel van de beroepsbevolking naar z'n werk gaat en waarin jonge mensen een heftige outfit en een fles champagne kopen om het nieuwe jaar in te luiden.

Ik voelde me dus geroepen om naar de party afdeling van het exclusieve warenhuis Nordiska Kompaniet te gaan om een half uur later met een twintiger-jarenstijl zwarte party dress naar buiten te komen. Vervolgens naar Systembolaget, de statelijke alcoholwinkel, voor een fles Champagne Secco Tenslotte naar het kantoor waar de clubs rondom Stureplan (de nachtelijke place-to-be) de oudjaarskaartjes verkopen. Samen met vier vrienden begeef ik me morgen naar Sturecompaniet (http://www.sturecompagniet.se/lokal.asp?lankID=17). Ben benieuwd!

Afgelopen dinsdag maakte een Amerikaanse jongeheer mij het hof terwijl ik hem een latte serveerde. Die avond eindigden we in de beroemde Icebar (http://www.icehotel.com/english/icebar/icebar_sto.htm)
waar de bar, de tafels en de glazen het hele jaar rond van ijs zijn. Totaal opgewonden van de ervaring vergaten we om het koud te hebben en sipten we vol verukking van onze vodka cocktails.

Het was overigens buiten waarschijnlijk kouder dan in de icebar zelf. Gisteren en eergisteren hebben we heuze sneeuwstormen voor de kiezen gehad. Het openbaar vervoer functioneert echter ongestoord. Ik kon het niet laten om een kleine sneeuwman bij de ingang van het appartementencomplex te bouwen...

• 30 December 2005 - 19:48

~Godelieve:

Hoi Han, je ziet er prachtig uit in je icebar outfit (misschien een goeie reserve voor het nieuwjaarsfeest van volgend jaar {smile}). Een héél fijn Oud en Nieuw toegewenst vanuit Den Haag, waar nu voor mijn deur ook een voor Nederlandse begrippen flink pak ijs ligt. Knuffels.

• 10 Januari 2006 - 19:57

Suus & Olga:

Hoi Hanneke, Erg leuk om je weer eens te zien. Hoop dat je een mooi 2006 daar hebt in Scandinavia!! Groetjes Suus & Olga

• 11 Januari 2006 - 15:39

Barbara:

Hoi Hanneke, wat leuk om een echte winter te zien...het heeft ook veel in Italië gesneeuwd en het vliegveld werd gesloten dus ik kon niet voor oud-en-nieuw terug komen! Verder ging alles goed.
    Ik hoop dat je fijne kerstdagen heb gehad en ik wens je een voorspoedig 2006! Veel succes met het zoeken van een baan en met je plannen voor de toekomst.

• 12 Januari 2006 - 15:12

Pauline:

hee hanneke, happy new year!
    hier is het ook heel eventjes wit geweest, maar daar is het helemaal mooi zo op de plaatjes te zien. Zijn je tenen er inmiddels niet afgevroren?
    Het is leuk om je berichtjes te lezen, je zou een goeie schrijfster zijn weet je dat? hee, ciao uit den haag the city

• 12 Januari 2006 - 17:04

Dave:

Hi Hans!! Ziet er allemaal mooi uit, vooral die sneeuwpop, da's dus mijn droom! Oh sorry, moet nu stoppen, was vergeten dat ik 'n afspraak heb!! Doei!!!

• 15 Januari 2006 - 15:35

Huib:

leuke site... weet niets te melden verder, maar leuk allemaal.

• 31 Januari 2006 - 18:58

Mareille:

He Hanneke !
    IK BEN ZWANGER :)ik ben 17 juli uitgerekend en ben nu 4 maanden onderweg.
    He wordt het niet eens tijd voor een nieuw verhaaltje ! groetjes uit den haag

• 28 Februari 2006 - 13:00

Selene:

Hé Hanneke, wanneer komt er weer eens een berichtje......