Voorbereidingen...
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
01 Juli 2005 | Nederland, Nieuwegein
Afgelopen woensdag was de afscheidsborrel in onze tuin in het hartje van de Haagse Schilderswijk. Er was, mag ik zeggen, een erg gemoedelijke stemming. De geimproviseerde rommelmarkt van boeken en CD's maakte bovendien de ware verzamelaar in menig feestganger los. Speciale dank aan Ingard die haar nieuwste rap over de broers van Jezus (nu te koop!) samen met ons en de drie kikkers ten gehore heeft gebracht.
Gisteren zijn de laatste spulletjes per boedelbak naar het ouderlijk huis in Nieuwegein verhuisd. Toen ik me vandaag bij het gemeentehuis wilde inschrijven (dat is nodig om een ziektekostenverzekering in Nederland te kunnen behouden), bleek dat ik daarvoor toestemming van de huidige bewoners nodig had! De papieren die aantoonden dat het mijn bloedeigen ouders waren, voldeden niet.
Afin. Wat is de hele bedoeling van het Hanneke-in-Stockholm-avontuur? Wel, ik zal me dinsdag linea recta naar de studentenflat aan de Vartavagen begeven alwaar ik een kamer in onderhuur heb. Dan ga ik me bij mijn voormalige werkgever Johannes Marlov van Coffeecow (www.coffeecow.se) melden, zodat ik snel aan het werk kan met een gevlekte thermorugzak vol koffie! Ondertussen zoek ik ook naar een tweede zomerbaantje. Verder is het even afwachten of ik een van de openstaande vacatures waarop ik heb gesolliciteerd bij de VN mag gaan vervullen. Zoniet, dan probeer ik mijn brood in Stockholm te blijven verdienen. Hieruit blijkt maar weer dat het een totale illusie is om te denken dat het leven te plannen valt.
Ik houd jullie dus op de hoogte van de gebeurtenissen in Stockholm. Houd mij graag ook op de hoogte van het Nederlandse cq. jouw wel en wee!
02 Juli 2005 - 11:28
Mariska:
Hoi Hanneke ik vind het heel erg jammer dat ik er woensdag niet bij kon zijn, maar misschien kom ik je wel een keer opzoeken in Stockholm, een prima gelegenheid om weer een stukje van de wereld te ontdekken!
Ik wens je alle goeds, heel veel liefs en een dikke kus Maris -
05 Juli 2005 - 12:54
Ingard:
Een gave site heb je Hanneke!
Ja het was echt een pleasure voor me op je afscheidsborrel. Hou me op de hoogte.
Wat mn rap betreft, die is te koop voor E 2,20. Ook ben ik voor basisscholen een handzame kinderkopie van deze rap ah ontwikkelen. Ook geschikt voor ouwertjes. -
05 Juli 2005 - 17:41
Barbara:
Hej! Vandaag ga je je eerste nacht in Stockholm doorbrengen! Wat een leuke avontuur. Ik heb gehoord dat Stockholm een prachtige stad is en ik heb veel zin om het te bezoeken...ik heb ook nog een (sweeds) vriend die daar woont dus...ik zou langs kunnen komen en "I could kill two birds with one stone" :-) We zien wel. Veel plezier en drink niet te veel koffie ;-) -
09 Juli 2005 - 12:18
Mathijs:
Ha Hanneke! Grappig hoor, zo´n waarbenjij.nu weblog. Ik ben benieuwd naar je eerste belevenissen in Stockholm. Ik kijk er al naar uit om je op te zoeken. We keep in contact, je broertje